19 Şubat 2011 Cumartesi

Galatasaray:1-Buca:0... Allah Hagi'yi G.S'nin Başından Eksik Etmesin.. Amin

    Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi başlıklı bir yazı yazacaktım ama futbol anlayışları "Beşiktaş'a Afrika'dan ucuz oyuncu almak lazım. Adamlarda ne ciğer var. (Afedersiniz)Hayvan gibi koşuyorlar" analizinden ibaret olan Beşiktaşlılar dışında  düşündüğüm şeylerin genel olarak herkesin malumu olduğunu görünce bir arkadaşımla beraber izlemek zorunda kaldığım G.S-Buca maçıyla ilgili bir şeyler yazayım dedim.
    Genelde biz Türklerde şöyle bir anlayış hakimdir. Üç büyüklerin sıralamadaki yeri ne olursa olsun kendi tuttuğumuz takım dışındaki büyük takımların her zaman yenilmesini isteriz. Ama bugün ben Galatasaray'ın yenmesine sevindim. Galatasaray eğer bu tarz maçları kazanmaya devam ederse Hagi'nin takımda kalma ihtimali artacak ve biz de Beşiktaş olarak önümüzdeki sene şampiyonluk yolunda bir rakibimizden kurtulmuş olacağız.

    Bucaspor'u bu sene Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında izlemiştim ve bende şu izlenim oluştu. Musa Aydın, Manucho, Mulemo ve Leko'yu bu takımdan çıkarıp bank Asya 1.Lig'e tekrar göndersen kümede kalma mücadelesi verir. Bu saydığım 4 oyuncudan 3'ü bugünkü maçta yoktu ve G.Saray bu takımla resmen kafa kafaya bir mücadele ortaya koydu. Şu iki takım arasında sivrilen oyuncuları sayın desek çoğu kimse Servet, Culio, Baros dışında pek kimseyi sayamazdı. Eğer Bucaspor oyuncuları 5 metre uzaklıkta boşta duran arkadaşına pas atmayı becerebilip pozisyonları olgunlaştırabilmiş olsalardı buldukları 5 net pozisyonun dışında  5 net pozisyon daha bulabilirlerdi.
   Beni en çok şaşırtan sahnelerden birisi de 90+2 de yaşandı. Para verip stada gelen 25 bin kişinin ve ekranları başındaki çoğu G.S taraftarının , hedefsiz kalmanın bilincinde olarak tek amaçları güzel futbol ve gol izlemekken Galatasaraylı oyuncular vakit geçirmek için topu korner bayrağının yanına götürüyordu. Şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü olmayan bir büyük takım için bile rahatsızlık veren bu tablo 10 puan hediye bonus puan versen Şampiyonluk potasına giremeyecek G.Saray'ın taraftarını kahretmiştir diye düşünüyorum.
   Eğer Galatasaray önümüzdeki sene bu kadroya çok kaliteli 4-5 oyuncu dahil edip bedava salsan Anadolu takımlarının bile rağbet göstermeyeceği oyuncularının bir kısmını temizlemezse, sezon boyunca 50 bin kişilik stadın 3'te birini ancak doldurur ve ilk yarı bitmeden Şampiyonluk yarışından kopar.
   Bu kadar eleştirdiğimiz G.Saray'ın maç fazlasıyla da olsa bizim takımla aynı puanda olması ayrı bir ironi. Beşiktaş ve Galatasaray olarak 3 maç daha kaybedersek  Türkiye ligi tarihinde kümede kalma konusunda yarışan 2 büyük takım olarak tarihe geçeceğiz. Ne kadar birbirimizin rakibi olsak da Fenerbahçe karşısında her zaman Cimbom'la aynı taraftayız. İnşallah bugün(Pazar) günü Fener maçını kazanır G.Saraylı kardeşlerimize de çifte sevinç yaşatırız.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder