20 Şubat 2011 Pazar

Farklı Alabileceğin Maçı Farklı Kaybetmek(BJK:2-4:FB)

   Bugün Schuster'in 11 ini görünce çok ümitlenmiştim. 2'li ön libero ve Nobre'siz bir takım. Allah'tan daha ne isteyebilirdim ki. Schuster'in daha önce çıkardığı kadroları düşünürsek bu kadro bizim için büyük bir lütuftu. Maçın ilk 15 dakikası Beşiktaş için tam bir kabus gibi geçse de sonrasında toparlayıp dengeyi sağladı. Ekrem'den gelen beklenmedik bir golle de ikinci yarıya moralli başladılar. 45-63. dakikalar arası sanki bir derbi maçı değil de Barcelona-Levante maçını izler gibiydik. Beşiktaş bastırıyor Fenerbahçe yetenekli ayaklar karşısında ne yapacağını şaşırmış bir şekilde saçmalıyordu. Ta ki sorumsuz bir adamın gereksiz yaptırdığı bir penaltı ve gördüğü kırmızı karta kadar. Maçı birlikte izlediğimiz arkadaşlarla bu maçta kaç fark atarız diye düşünürken bir anda skoru nasıl koruyabiliriz durumuna düştük.  Tabi benim aklıma hemen  bu sene 10 kişi kaldığımız İ.B.B ve Eskişehir maçları geldi. Ümitsiz bir şekilde beklemeye başladım Necip karşısında 2 çalım haricinde hiç bir varlık gösteremeyen ve sadece duran toplarda gözüken Nevip'in kırmızı kartla birlikte defansa geçmesiyle birlikte Alex; kademe nedir bilmeyen Toraman'ın boşalttığı yere girip golünü attı. Hele kendisinin 3. golü Beşiktaş için tam bir fiyaskoydu. Siz bir orta defans düşünün ki rakip topu ayağından çıkarttıktan sonra kucağındaki adamı bırakıp öne çıkıp ofsayt taktiği uyguladığını zannetsin. Evet doğru tahmin ettiniz yine İbrahim Toraman'dan bahsediyorum.

   Lig zaten bitmişti. O yüzden Beşiktaş karamsarlığa kapılıp ortalığı karıştımak yerine, bu maçı iyi analiz edip ciddi dersler çıkarmalı. Maçın hemen ertesi günü saçma sapan bir barkovizyon gösterisiyle hakemlere ve federasyona sallamamalı. Son zamanlarda oynadığı her maçta gereksiz kart gören Quaresma ve bu maçta kırmızı gören Ferrari'ye ciddi cezalar vermeli. Bu sene ne kadar kötüyüz hemen revizyon yapmalıyız deyip takımı dağıtma gibi bir yola gitmemeli. Önümüzdeki sene için şimdiden araştırmalara başlayıp 3-4 tane kaliteli yerli oyuncu almalı. Gerekirse yurt dışındaki bazı gurbetçileri büyük paralar verip getirmeli. Yabancıları kadroda tutup Bobo ile sözleşme imzalamalı. Mümkünse Fernandes'in de bonservisini almalı. Sadece kupa maçlarında 2.lig takımlarına karşı rotasyonda kullanabileceği adamları göndermeli.( Erhan, Nobre).
   Yeni bir Blog yazarı olarak Beşiktaş'la ilgili yazdığım bütün yazılar, neden kaybettik ve  ne yapmalıyız tarzında oldu. Kardeşim, bir kere kazanın da nasıl kazandık diye yazıp havamızı basalım. Yenilgi yazısı yazmak da ölüm geliyor insana..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder