17 Şubat 2011 Perşembe

2.Metalist Faciası! Peki Neden Kaybettik

   Öğle saatlerinde Schuster'in nadir yaptığı kamp esnasında açıkladığı kadroyu görüp ümitlenmiştim. Nobre haricinde ya bu nasıl oynar şu varken diyeceğimiz bir kadro yoktu karşımızda. İyi de başladığımız maçı çok kötü bir sonuçla bitirdik. Tabi  bu yenilginin sebepleri olmalı. Kendimce o sebepleri şöyle sıraladım
1-Yan Toplardaki Adam Paylaşımındaki Hatalar
    Topa isabetli kafa vurmak çok ciddi bir yetenektir. Uzun olmak kafa vuruşları için bir avantaj sağlasa da tek başına iyi bir kafacı olmak için yeterli değildir. Kimi oyuncular çok uzun boyuna rağmen çok az gol atarken(Örnek: Gökhan Zan), kimi oyuncular  boyu çok uzun olmamasına rağmen özellikle duran top organizasyonlarında bir forvetten daha fazla gol atabilir. Örnek: Lugano. İşte biz burada hata yaptık. Sağ açıktan bozma bir sağ beki sırf boyu yakın diyerek Şevki'yle eşleştirmek ölümcül bir hata idi. Özellikle 2. golde Şevki 5 metre koşup ön direğe geldiğinde Hilbert 3 metre arkasında kalmıştı. Şevki, Sivok ya da Ferrari'ye verilebilirdi. Tabi 3. gol tam evlere şenlik 6 pas içinde nerdeyse Beşiktaşlı oyuncu yoktu.

2-Seyirci Faktörü
    3 tane yan top zaafiyetinden dolayı gelen gollerden sonra daha 30 dakikadan fazla zaman vardı. Beşiktaş bu maçı beraberliğe taşıyıp en azından deplasmanda turu 1-0 la geçebilirdi. Yani tam da seyirci desteğine ihtiyacı olduğu bir zamandı. Ama seyircimizin bazı oyuncuları alkışlayıp bazılarını ıslıklaması moralleri bozdu. Oyuncular hata sonucu gelebilecek tepkilerden korkup sorumluluk almaktan çekindi.(Örnek: İsmail, en iyi yaptığı şey olan bindirmeleri yapmaya cesaret edemedi). Ya ataktayken top kaptırır seyirci tarafından yuhalanırsam diye. İyi bir taraftarlık sadece beraberlik ve galibiyet esnasında 'Gücüne Güç Katmaya Geldik' diye bağırmakla olmaz. Sıkıntılı zamanlarda takıma destek vermekle olur.
3-Guti ve Nobre
    Biz Nobre'nin en iyi yaptığı şey olan merkez forvet olayında bile kullanılmasına tahammül edemezken, Schuster tahminimce sırf ilk yarılarda 6 bin metrenin üzerinde koştuğu için forvet arkası oynatmaya başladı. Bugün daha da ilgincini;  güreşçilerle koşu yarışması yapsa sonuncu olacak Nobre'yi hızın ön planda olduğu uzak forvet mevkiinde bile gördük.
    Bizi en zor durumda bırakan olaylardan biri de Guti'nin formsuzluğu oldu. 2 haftadır düzenli antreman yapamamanın etkisiyle fizik olarak çok zayıf kaldı ve istenilen katkıyı yapamadı
    Schuster ikinci yarıya Nobre-Almeida, Guti-Necip değişikliği ile başlasaydı daha güzel bir netice elde edilebilirdi
4-Beklerin kullanılamaması
    Rıdvan Dilmen'in tabiriyle Dünya standartlarında iki bek oyuncusuna sahip Beşiktaş, bugün o avantajını kullanamadı. Bunun en önemli sebebi ilk yarıda İsmail'in topu verip, çizgiye inerek top bekleyeceği bir oyuncuyu önünde bulamaması ve Quaresma'nın her iki kanatta  da bek oyuncularını kaçırma konusunda bencillik ve zamanlama hatası yapmasıydı. Bunu gören bek'ler bir iki bindirme denemesinden sonra q7'nin pas atmadığını görünce tekrar ileriye koşup boş döneceğini anlayıp fazla ileri çıkmadılar.
5-Schuster'in Oyuncu Değişikliğindeki mükemmel yetenekleri!
   Bunu çok anlatmaya gerek yok Ernst-Erhan Güven değişikliğini söylemek bu bölümü açıklamak için yeterlidir.

  Bu kadar olumsuz şeyin ardından olumlu bir şey söyleyecek olursak, Quaresma çok müthiş bir futbol oynadı. Ama son dakikadaki kırmızı kart bu oyununu gölgeledi. Evet, Quaresma bizim canımız, ciğerimiz, her şeyimiz ama bu kadar tölerans gösterilmemeli. Son üç maçta gördüğü gereksiz kartlarla cezalı  duruma düştü. Karabük maçında gördüğü kartla A.Gücü, G.B.B maçında gördüğü kartla G.B.B deplasmanında cezalı duruma düştü. Bu maçta gördüğü kırmızı kartla belki de 3-4 maç ceza alacak. Muhakkak bir para cezası verilmeli. Yoksa takım içindeki adalet kavramı yerle bir olmuş olur.
  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder